Prostreno.cz

Špenátové noky

Rychlá a snadná příprava. Zvládnou i začátečníci.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 859 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy8g
tuky11g

Ingredience na

  • 300 g čerstvého špenátu
  • 0,5 svazku čerstvé bazalky - nasekané
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 140 g polotučného tvarohu
  • 85 - 100 g hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • 100 g parmezánu
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 5 lžic olivového oleje
  • K podávání
  • 1 hrst rukoly
  • Na posypání
  • 80 g parmezánu

Postup přípravy

  1. Špenát dejte do větší mísy a přelijte ho vroucí vodou. Nechte 2 minuty stát, pak jej sceďte a důkladně vyždímejte.
  2. Nechte zchladnout a znovu vyždímejte a najemno nasekejte. Pak špenát smíchejte s bazalkou, česnekem a odkapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti sůl a pepř.
  3. Směs dobře promíchejte a pak z ní vytvarujte noky velikosti vlašského ořechu a na 30 minut dejte do lednice.
  4. Vodu přiveďte k varu,jemně osolte a nasypte do ní noky.
  5. Až vyplavou k povrchu, vařte je ještě minutu.
  6. Podávejte je pokapané olejem, ozdobené rukolou a hoblinkami parmazánu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátové noky

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat