Nelíbí se vám nová verze? Přejít na starou verzi.

Polévka z lišek

Houbová polévka s bílým vínem a sýrem žervé.

  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 307 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g lišek
  • 1 ks větší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 5 lžic másla
  • 200 ml bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 150 g žervé
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • Na posypání
  • 1 hrst petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. 80 g lišek si odložte k servírování, vyberte ty nejmenší.
  2. Zbylé houby nakrájejte na malé kousky.
  3. Cibuli a česnek oloupejte, nasekejte najemno a nechte zesklovatět na 2 lžících másla.
  4. Přidejte lišky a krátce orestujte.
  5. Zalijte vínem, vývarem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  6. Vmíchejte žervé a rozmixujte tyčovým mixérem.
  7. Podle chuti osolte, opepřete a nechte projít varem.
  8. Na zbylém másle orestujte 80 g lišek ochuťte je solí a pepřem.
  9. Polévku podávejte s orestovanými houbami, posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama s1

Podobné recepty

Polévka s cizrnou

(21 hlasů)
1h a 5min
467 kJ

Polévka z pečeného květáku

(16 hlasů)
1h a 20min
344 kJ

Polévka s pohankou

(17 hlasů)
45min
402 kJ

Polévka z rebarbory

(20 hlasů)
30min
603 kJ

Polévka z bílých fazolí

(14 hlasů)
40min
225 kJ

Kroupová polévka s masem

(14 hlasů)
3h a 0min
306 kJ
Více receptů

Ohodnoťte recept:
Polévka z lišek

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat