Prostreno.cz

Karlovarský guláš v chlebu

V troubě dušený guláš.

Ohodnotit
(25 hlasů)
sun
  • 3h a 50min

    20min příprava

    3h a 30min vaření

  • 818 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy25g
tuky6g

Ingredience na

  • 50 g másla nebo sádla
  • 1 ks velké cibule - nasekané najemno
  • 500-600 g hovězí přední kližky
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • K podávání
  • 4 ks malých bochníků chleba
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • Na ozdobu
  • 1 hrst bylinek

Postup přípravy

  1. V hrnci vhodném do trouby pět až šest minut opékejte na tuku cibuli.
  2. Až zrůžoví, přidejte maso pokrájené na kostičky a nechte ho zprudka zatáhnout a zhnědnout. Přidejte oba druhy papriky, osolte a opepřete, zalijte vývarem a přiklopené dejte na dvě až tři hodiny do trouby zahřáté na 160 °C.
  3. Vyndejte z trouby, maso vyjměte a šťávu vyduste na tuk, přidejte mouku a osmahněte.
  4. Zalijte 400 ml vody a asi dvacet minut vařte.
  5. Vmíchejte smetanu, do omáčky vraťte maso a zahřejte.
  6. Z bochníku chleba odkrojte vršky, vydlabejte střídu a místo ní nalijte guláš.
  7. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a bylinkami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karlovarský guláš v chlebu

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat