Prostreno.cz

Frittata z trouby

Recept inspirovaný italskou kuchyni.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 656 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy17g
tuky5g

Ingredience na

  • 1/2 lžičky olivového oleje
  • 150 g těstovin fusilli AQ
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 ks pórku - na kolečka
  • 85 g mraženého hrášku
  • 85 g mražené kukuřice AQ
  • 1 ks červené papriky AQ - na tenké delší nudličky
  • 2 ks vajec AQ
  • 150 ml mléka
  • 1 lžička tymiánových lístků
  • 50 g nastrouhaného čedaru
  • 2 lžíce parmezánu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Zapékací mísu o objemu cca 1,2 litru vymažte olivovým olejem.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.
  3. Dvě až tři minuty před koncem vaření vhoďte do vody pórek, hrášek, kukuřici, papriku a nechte mírně změknout. Sceďte a dejte do zapékací mísy.
  4. Vejce prošlehejte v mléce, vmíchejte tymián a většinu obou sýru, sůl a pepř.
  5. Vlijte na těstoviny, opatrně promíchejte a posypte zbylým sýrem.
  6. Pečte 35 – 40 minut dozlatova. Před podáváním nechte chvíli zchladnout.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Frittata z trouby

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat