Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Salát z mletého masa

lentilka
8hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

793 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky14g sacharidy6g bílkoviny
Koriandr a máta dodá masu tu správnou chuť

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g vepřového mletého masa
  • 1 lžíce másla
  • 240 g rýže basmati
  • 1/2 šálku nasekaných lístků koriandru
  • 1/2 šálku čerstvých lístků máty - nasekaných
  • 1 ks jemně nakrájená jarní cibulka
  • 1 lžička jemně nasekaného zázvoru
  • 1 špetka chilli vloček
  • 50 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/2 šálku rýžového octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks salátové okurky

Postup přípravy

  • Na másle opečte mleté vepřové maso ,z opečeného masa slijte veškerou tekutinu .
  • Rýži uvařte dle návodu na obalu
  • Koriandr, mátu , cibulku a zázvor promíchejte s masem , přidejte chilli , limetkovou šťávu , rybí omáčku a sezamový olej.
  • Smíchejte rýžový ocet , sójovou omáčku a olivový olej
  • Oloupejte okurku a nakrájejte ji na malé kostičky,(nebo plátky) .
  • Smíchejte okurku s octovou směsi a pak ji smíchejte s masovou směsí Podávejte s rýží.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

6 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Články nejen o vaření