Nelíbí se vám nová verze? Přejít na starou verzi.

Vepřové kotlety s pomerančovou šťávou

Kotlety pečené v troubě s cibulí a pomerančovou šťávou.

  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 749 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky13g

Ingredience na

  • 50 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 4 špetky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 ks vepřových kotlet
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce brandy
  • 200 ml pomerančové šťávy

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Mouku, zázvor, sůl a pepř dejte do papírového, nebo igelitového sáčku.
  3. Vložte do sáčku kotlety omyté studenou vodou, sáček uzavřete a zatřeste jím tak, aby se kotlety rovnoměrně obalily směsí.
  4. V pánvi na středním ohni zahřejte olej a kotlety z obou stran orestujte.
  5. Potom je uložte do zapékací mísy.
  6. Do horké pánve vložte nakrájenou cibuli a 5 minut poduste, přidejte brandy a zamíchejte, aby se odlepily případné připečené kousky.
  7. Vytvořenou šťávu i s cibulí nalijte na vepřové kotlety v zapékací míse, zalijeme pomerančovou šťávou.
  8. Zakryjte a dusíme 45 minut, nebo až budou kotlety důkladně propečené.




Vložit můj recept

Reklama s1

Podobné recepty

Grilované vepřové plátky

(8 hlasů)
2h a 55min
700 kJ

Grilované vepřové kotlety

(7 hlasů)
40min
650 kJ

Kotlety se šalvějí

(8 hlasů)
45min
1153 kJ

Plněné vepřové kotlety

(11 hlasů)
1h a 20min
1046 kJ

Kotlety s rajčaty

(10 hlasů)
40min
787 kJ

Vepřové kotlety na pepři

(7 hlasů)
1h a 20min
998 kJ
Více receptů

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s pomerančovou šťávou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat