Nelíbí se vám nová verze? Přejít na starou verzi.

Vepřové ledvinky na slanině

Vepřové ledvinky na slanině se žampióny.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 485 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g vepřových ledvinek
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 300 g žampiónů
  • 150 g anglické slaniny
  • 150 ml bílého suchého vína
  • 150 ml vepřového vývaru
  • 120 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Dobře očištěné ledvinky nakrájejte na plátky, oloupanou cibuli a česnek jemně nakrájejte. Houby nakrájejte na plátky.
  2. Na pánvi s 1 lžíci oleje orestujte slaninu nakrájenou na kostičky, přidejte cibuli a česnek, restujte 2 minuty.
  3. Přidejte ledvinky, zaprašte je paprikou a míchejte minutu, zalijte vývarem, vínem a duste přikryté 45 minut, nebo až jsou ledvinky měkké.
  4. Asi 15 minut před koncem dušení přidejte žampióny.
  5. Zalijte smetanou, ve které rozmíchejte mouku a duste ještě 10 minut.
  6. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama s1

Podobné recepty

Hovězí ledvinky na víně

(6 hlasů)
2h a 0min
462 kJ

Ledvinky na červeném víně

(6 hlasů)
50min
483 kJ
Více receptů

Ohodnoťte recept:
Vepřové ledvinky na slanině

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat