Hrachová polévka

Polévka uvařená ze žlutého hrachu doplněná kořeněným máslem.

8 hlasů
Hodnotit
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 969 kJ

    energetická hodnota na 100g

  • 75 Kč

    cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy20g
tuky14g

Ingredience na

  • 300 g žlutého předvařeného hrachu
  • 1 ks cibule
  • 2 snítky čerstvé máty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžíce čerstvé nasekané máty
  • 120 g másla
  • 1/2 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Hrách dejte do většího množství studené vody a vařte na mírném ohni s 1 celou oloupanou cibulí, 2 snítkami máty a 2 lžícemi olivového oleje doměkka.
  2. Asi jednu třetinu hotového hrachu (i s vodou) odeberte a rozmixujte do hladka v mixéru. Pak vraťte zpět do hrnce a promíchejte s nerozmixovaným hrachem.
  3. V průběhu vaření polévky si připravte marocké máslo: smíchejte jarní cibulku nasekanou najemno, česnek, mletou papriku, mletý koriandr, nasekané lístky máty, čerstvý koriandr, máslo a sůl a dejte ztuhnout do lednice.
  4. Polévku podávejte v misce, doprostřed naaranžujte kopeček másla. Nejlepší příloha je arabský chleb.

TIP:

Polévka se při vaření nesolí, máslo je dostatečně slané. Bylinkové máslo, které vám zbude, můžete použít ještě na steaky nebo kuře.




Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min
1527kJ
70 Kč

Koláč s kokosem

6 hlasů
1h a 10min
1354kJ
99 Kč
Tady bude banner - nevim proc se nevypisuje

Podobné recepty

Hrachová polévka

13 hlasů
60min
873 kJ
75 Kč

Hrachová polévka

30 hlasů
30min
290 kJ
70 Kč

Hrášková polévka

12 hlasů
30min
491 kJ
85 Kč
Více receptů
--%>