Krémová pórková polévka

Recept na jemnou a chutnou pórkovou polévku.

18 hlasů
Hodnotit
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 531 kJ

    energetická hodnota na 100g

  • 60 Kč

    cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky8g

Ingredience na

  • 500 g pórku
  • 3 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 2 krajíce chleba
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 250 ml 12% smetany

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a připravte jíšku, kterou zalijte vývarem.
  2. Do vývaru přidejte nakrájený pórek a vařte 15 minut.
  3. Děrovanou lžíci vyndejte polovinu pórku, zbytek rozmixujte s polévkou. Přidejte smetanu a nechte projít varem. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Na oleji opečte na kostičky nakrájený chléb.
  5. Polévku rozdělte na talíře, přidejte uvařený pórek a porci opečeného chleba.

TIP:

V zelené části má pórek až dvojnásobek vitamínů než v bílém dílu stonku. Konzumace pórku oživuje ochablá střeva a stimuluje trávicí systém. Močopudné účinky pomáhají odvádět toxické látky z těla ven a je vítanou zeleninou při dně a revmatismu. Osvědčil se rovněž při nedostatku vitaminů, chudokrevnosti, bronchiálních katarech, onemocnění jater, žlučníku a střev.




Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min
1527kJ
70 Kč

Koláč s kokosem

6 hlasů
1h a 10min
1354kJ
99 Kč
Tady bude banner - nevim proc se nevypisuje

Podobné recepty

Krémová polévka s květákem

21 hlasů
40min
262 kJ
88 Kč

Krémová houbová polévka

19 hlasů
45min
282 kJ
65 Kč

Celerová polévka s dýni

24 hlasů
40min
493 kJ
85 Kč
Více receptů
--%>