Prostreno.cz

Salát s růžičkovou kapustou

Luxusní salát se dá připravit i z obyčejných surovin. Tento salát je plný chutí a vitamínů.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 667 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky14g

Ingredience na

  • 400 g růžičkové kapusty
  • 1 ks velké červené papriky - nakrájené na proužky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky - nakrájené
  • 3 lžíce pažitky - nakrájené
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku jadérek granátového jablka
  • Na zálivku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 120 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1 lžička cukru
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku promíchejte v malé misce, nejlépe metličkou.
  2. Předehřejte troubu na 190 °C.
  3. Plech vyložte pečícím papírem, nebo pečící folií a na plech nasypte očištěnou růžičkovou kapustu.
  4. Růžičkovou kapustu pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a dejte ji na 10 minut – nebo až trochu změkne,ale zůstane křupavá - do předehřáté trouby, během pečení jednou promíchejte.
  5. Kapustu nechte vychladnout, pak ji nakrájejte nadrobno a nasypte ji do servírovací misky.
  6. Přidejte petrželku, pažitku, papriku, zálivku a vše lehce promíchejte.
  7. Posypte jadérky granátového jablka a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s růžičkovou kapustou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat