Prostreno.cz

Houbová polévka s orzem

Sytá polévka s houbami a orzem, která klidně zastoupí hlavní chod.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 260 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 300 g žampiónů - nebo jiné čerstvé houby
  • 1 ks šalotky - nebo menší cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 l kuřecího vývaru
  • 1 hrnek čerstvé petrželky - nakrájené
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 0.5 hrnku nevařených orzo těstovin - menší polovinu
  • 0.5 lžičky strouhané citronové kůry

Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte na plátky.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  3. K šalotce přisypte houby a minutu míchejte.
  4. Houby zalijte vývarem, přidejte tymián a vařte 15 minut.
  5. Přisypte orzo a vařte, až orzo změkne.
  6. Polévku dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a citronovou kůrou.
  7. Před podáváním posypte polévku nakrájenou petrželkou.

TIP:

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Není to rýže, ale je to výrobek ze semoliny.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houbová polévka s orzem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat