Prostreno.cz

Krůtí plátky s pórkem

Krůtí maso s pórkem chutná skvěle. Lehce pikantní chuť dodá pokrmu dijonská hořčice.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 642 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky11g

Ingredience na

  • 500 g krůtích prsou - 4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks pórku - pouze bílá část
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 0.5 lžíce medu
  • 1 lžička kari koření
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Malou zapékací misku vymažte olejem.
  3. Oloupané brambory nakrájejte na kostky a nasypte je do zapékací misky.
  4. Pórek nakrájejte na plátky a nasypte ho k bramborám.
  5. Zeleninu pokapejte olejem, podle chuti osolte, promíchejte, přikryjte a dejte na 10 minut do trouby.
  6. Mezitím v malé misce smíchejte hořčici, med, kari koření a zbytek oleje.
  7. Zeleninu vyndejte z trouby, pokapejte ji 2 lžícemi ochuceného oleje a promíchejte.
  8. Plátky masa osolte, položte je na brambory, potřete ochuceným olejem, přikryjte a dejte do trouby. Pečte, až je maso měkké.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí plátky s pórkem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat