Prostreno.cz

Těstoviny s anglickou slaninou

Potřebujete uvařit něco rychlého. Těstoviny jsou pro takové momenty ideální. A se slaninou a sýrem chutnají opravdu výborně.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 1509 kJ / 360 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy25g
tuky17g

Ingredience na

  • 400 g špaget
  • 200 g libové anglické slaniny - nakrájené na kostky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 ks žloutků
  • 150 g strouhaného sýra - nejlépe parmezán
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Špagety uvařte podle návodu na obalu al dente.
  2. Uvařené špagety sceďte, 0,5 hrnku vody z vařených špaget si odložte.
  3. Anglickou slaninu nakrájejte na kostky a nasypte ji do velké pánve, nebo kastrolu (pánev by měla být tak velká, aby se do ní vešly uvařené špagety), míchejte 2 minuty, pak přidejte ke slanině oloupané stroužky česneku překrojené na polovinu a míchejte, až bude slanina lehce orestovaná. Měkké stroužky česneku rozmačkejte.
  4. V misce vyšlehejte žloutky a sýr.
  5. Ke slanině přidejte uvařené špagety, žloutky se sýrem a 0,5 šálku vody z vařených špaget.
  6. Kleštěmi nebo dlouhou vidličkou těstoviny promíchávejte a zdvihejte tak, aby se co nejlépe obalily vaječnou směsí; ta se díky teplu sálajícímu z těstovin zpevní, ale nezačne se srážet.
  7. Špagety podle chuti osolte a opepřete.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s anglickou slaninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat