Prostreno.cz

Kuřecí plátky s limetkovou strouhankou

Plátky kuřecího masa v limetkové panko strouhance, pečené v troubě.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1553 kJ / 371 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy16g
tuky28g

Ingredience na

  • 500 g kuřecích prsou - 4 plátky
  • 1 lžíce majonézy
  • 1.5 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce limetové kůry - jemně strouhané
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 1 hrnek panko strouhanky
  • 3 lžíce čerstvé petrželky - nasekané
  • 4 plátky másla
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Strouhanku smíchejte s limetkovou kůrou.
  3. Kuřecí maso osolte, opepřete a uložte do malé, vymazané zapékací misky.
  4. Maso pokapejte limetkovou šťávou a potřete majonézou.
  5. Nakonec maso posypte panko strouhankou a lehce ji přitlačte k masu.
  6. Na každý kousek masa položte plátek másla.
  7. Maso přikryjte, dejte do trouby a pečte doměkka.
  8. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.

TIP:

Panko strouhanka má hrubší strukturu, vypadá jako drobné vločky. Na rozdíl od normální strouhanky, která se připravuje ze starších rohlíků, veky nebo světlého chleba, který se nechá proschnout a poté se rozmixuje najemno, se panko vyrábí z čerstvého chleba a mixuje se nebo strouhá nahrubo.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky s limetkovou strouhankou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat