Prostreno.cz

Hovězí dušené v troubě

Šťavnaté, špikované hovězí maso dušené ve víně se sojovou omáčkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 649 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky9g

Ingredience na

  • 1.2 kg hovězího válečku - loupaná plec, nebo hovězí svíčková
  • 100 g slaniny
  • 2 ks lahůdkové cibulky s natí
  • Na marinádu
  • 1 lžička soli
  • 80 ml sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 120 ml olivového oleje
  • 250 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Maso prošpikujte slaninou a vložte do menšího pekáčku.
  2. Všechny ingredience na marinádu prošlehejte v misce metličkou a maso marinádou přelijte. Je dobré marinádu důkladně vetřít do masa. Maso nechte marinovat 1-2 hodiny v chladu, ale lepší je nechat maso marinovat přes noc.
  3. Maso dejte do trouby předehřáté na 190 °C a přikryté duste doměkka.
  4. Měkké maso odkryjte, posypte nakrájenou cibulkou a duste ještě 10-15 minut. Doba dušení závisí na druhu, kvalitě a stáří masa.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí dušené v troubě

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat