Salát z chřestu a ovoce
Křupavý jarní salát s citronovou zálivkou. Čerstvý chřest je jistým znakem jara. Chřest lze kombinovat s masem, zeleninou, ale i ovocem.
-
-
303 kJ / 72 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky5g
Ingredience na
- 500 g
zeleného chřestu
- 1.5 l
vody
- 1 lžička
soli
- 250 g
mix zelených salátů
- 1 hrst
rukoly
- 2 ks
kiwi
- 1 ks
ovoce karambola
- 200 g
tmavého hroznového vína
- 150 g
sýra
- gouda
- 0.5 hrnku
kešu ořechů
- Na zálivku
- 2 lžíce
nastrouhané citronové kůry
- 4 lžíce
citronové šťávy
- 6 lžic
olivového oleje
- 2 špetky
soli
- 4 snítky
zelené petrželky
- nakrájené
Postup přípravy
- Očištěný chřest vložte do vařící osolené vody a vařte 4 minuty, poté chřest sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.
- Oloupané kiwi nakrájejte na plátky, plátky na polovinu.
- Omytou karambolu nakrájejte na plátky.
- Sýr gouda nakrájejte kráječem na sýr na malé plátky.
- Kešu ořechy krátce orestujte nasucho v pánvi.
- V misce smíchejte 2 lžíce nastrouhané citronové kůry, 4 lžíce citronové šťávy, 6 lžic olivového oleje, 2 špetky soli a nakrájenou zelenou petrželku.
- Na dno salátové mísy rozprostřete listy salátů.
- Přidejte rukolu, nakrájený chřest, karambolu a hroznové víno.
- Salát pokapejte zálivkou a posypte plátky sýra.