Čočkový zeleninový salát
Čočka patří mezi nejoblíbenější luštěniny. Můžete ji využít jako samostatnou přílohu nebo při přípravě polévek a výborných salátů.
-
35min
20min příprava
15min vaření
-
677 kJ / 161 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy22g
tuky5g
Ingredience na
- 500 g
předvařené čočky
- 3 ks
nakládaných okurek
- nadrobno nakrájené
- 1 ks
cibule
- nadrobno nakrájené
- 1 ks
červená paprika
- nakrájená na nudličky
- 1 ks
žluté papriky
- nakrájená na nudličky
- 1 ks
oranžové papriky
- nakrájené na nudličky
- Na zálivku
- 80 ml
olivového oleje
- 1 lžíce
vinného octa
- 0.5 lžíce
pískového cukru
- 3 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Čočku uvařte podle návodu na obalu.
- Uvařenou, scezenou a vychladlou čočku smíchejte s ostatní nakrájenou zeleninou.
- Zakápněte zálivkou, promíchejte a nechte 15 minut v chladu.