Špenátový salát se slaninou
Právě pro jarní saláty jsou mladé křehké lístky špenátu jako stvořené.
-
-
751 kJ / 179 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky13g
Ingredience na
- 150 g
libové anglické slaniny
- 2 lžíce
červeného vinného octa
- 1 stroužek
česneku
- 1 lžička
pískového cukru
- 0.5 lžičky
dijonské hořčice
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
hrubě mletého pepře
- 80 ml
olivového oleje
- 350 g
baby špenátu
- 1 ks
malé červené cibule
- tenké plátky
- 4 ks
vajec
- uvařená natvrdo
Postup přípravy
- Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji nasucho v pánvi.
- Křupavou slaninu vyndejte děrovanou lžící na papírový ubrousek.
- V rendlíku promíchejte prolisovaný česnek, cukr, hořčici, olivový olej, sůl a pepř a vinný ocet. Jen lehce zahřejte.
- Opraný, osušený špenát nasypte do misky, přidejte nasekaná vejce, cibuli a olejovou zálivku.
- Posypte slaninou a lehce promíchejte. Hned podávejte.