Nakládané ředkvičky
Sladkokyselý nakládaný ředkvičkový salát oceníte všude tam, kde byste si dali kyselou okurku. Naložené ředkvičky jsou dobré i samy o sobě například s opečenou bagetkou.
-
25min
15min příprava
10min vaření
-
586 kJ / 140 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy27g
tuky2g
Ingredience na
- 4 svazky
ředkviček
- 250 ml
vody
- 2 lžíce
jablečného octa
- 2 lžíce
pískového cukru
- 1 lžíce
hořčičných semínek
- 0.5 lžičky
soli
- 10 kuliček
celého pepře
- 1 ks
bobkového listu
Postup přípravy
- Vodu svařte s cukrem, bobkovým listem, hořčičným semínkem, solí, pepřem a octem. Nálev nechte vychladnout.
- Omyté ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, nasypte je do velké sklenice a zalijte je nálevem.
- Nechte v chladu přes noc.