Prostreno.cz

Ředkvičkový salát

Svěží, čerstvý křupavý salát. Ředkvičky bývají prvním poslem mezi křehkou jarní zeleninou. Syrové mají příjemně štiplavou chuť, při tepelné úpravě ji ztrácejí a jsou lehce nasládlé.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 221 kJ / 52 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • 24 ks ředkviček
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 3 špetky soli
  • 5 ks zelených lahůdkových cibulek
  • 4 lístky čerstvé bazalky
  • 4 snítky čerstvého kopru - nakrájeného
  • 80 ml olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku - prolisované
  • 0,5 hrnku nakrájených vlašských ořechů

Postup přípravy

  1. Omyté ředkvičky nakrájejte a nasypte je do velké misky.
  2. Posypte je solí a pepřem.
  3. Přidejte nakrájené cibulky, nakrájenou bazalku a kopr.
  4. V malé misce rozšlehejte olej, ocet, med, prolisovaný česnek a zálivkou přelijte ředkvičky. Nechte v chladu 20 minut.
  5. Těsně před podáváním posypte nasekanými vlašskými ořechy.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Ředkvičkový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat