Prostreno.cz

Hovězí kostky na zelenině

Na přípravu budete potřebovat 20 minut - zbytek práce za vás vykoná trouba.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 472 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks malé petržele
  • 100 g anglické slaniny
  • 600 g hovězího masa - kližka, loupaná plec
  • 300 ml bílého vína
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 4 ks brambor
  • 200 g mraženého hrášku

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu a maso nakrájejte na kostky.
  2. Maso a slaninu nasypte do vyšší zapékací misky, nebo pekáčku, přisypte oloupanou cibuli nakrájenou na plátky, zalijte vývarem, vínem a dejte do trouby předehřáté na 190 °C. Duste přikryté 1 hodinu.
  3. K masu přisypte očištěnou petržel, mrkev a oloupané brambory – vše nakrájené na kostky, oloupané stroužky česneku, hrášek, podle chuti osolte a dejte zpět do trouby.
  4. Duste odkryté doměkka. Během dušení přidejte podle potřeby víno, nebo vývar.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hovězí kostky na zelenině

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat