Prostreno.cz

Mrkvové orzo

Orzo s mrkví a sýrem. Chutný lehký oběd, nebo večeře.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 669 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy20g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 ks nastrouhané mrkve
  • 1 ks šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce másla
  • 350 g suchých těstovin orzo
  • 2 špetky soli
  • 80 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 hrnek čerstvé pažitky - nasekané
  • K podávání
  • 4 ks mrkve - nakrájené na plátky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 snítky zelené petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Orzo uvařte podle návodu na obalu, je dobré uvařit orzo v zeleninovém vývaru.
  2. Na 3 lžících másla orestujte nakrájenou šalotku, přisypte nakrájený česnek a nastrouhanou mrkev. Restujte 5 minut.
  3. Orzo smíchejte s připravenou nastrouhanou mrkví, pažitkou, parmezánem a podle chuti osolte.
  4. V rendlíku rozehřejte 3 lžíce másla, 1 lžíci oleje, přisypte na plátky nakrájenou mrkev, jemně osolte, posypte cukrem a mrkev poduste, měla by zůstat křupavá.
  5. Nakonec k mrkvi vmíchejte nakrájenou petrželku.
  6. Orzo podávejte s plátky dušené mrkve.

TIP:

Těstovinová rýže orzo se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.





Anonym
22. 6. 2020
Anonym
22. 6. 2020
Anonym
22. 6. 2020
Anonym
22. 6. 2020
Anonym
27. 5. 2020
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mrkvové orzo

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat