Prostreno.cz

Dušená hovězí kližka

Díky kolagenovým vrstvám a krátkým svalovým vláknům mezi nimi se kližka při správné přípravě doslova rozpadá.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 583 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy14g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g hovězí kližky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 stonek řepíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce sušeného oregana nebo majoránky
  • 1 špetka kmínu
  • 8 kuliček černého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 250 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, nasypte ho do hrnce s rozehřátým olejem, posypte paprikou, oreganem (nebo majoránkou), kmínem, solí, přisypte nakrájenou cibuli a maso opečte ze všech stran.
  2. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na menší kostky a zeleninu přisypte k masu.
  3. Přidejte bobkový list, nakrájený česnek, celý pepř, zalijte vývarem, červeným vínem a přikryté duste doměkka.
  4. Měkké maso zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v malém množství vody.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí kližka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat