Prostreno.cz

Platýz v petrželovém másle

Velmi rychlý a zdravý recept na přípravu ryby. Podávat můžete do 35 minut.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 713 kJ / 170 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 porce platýze - nebo jiné ryby
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 100 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 hrnek čerstvé petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Ve větší pánvi rozehřejte olej a máslo, přisypte petržel, citronovou kůru a promíchejte.
  2. Porce ryby osolte, opepřete a položte do pánve s máslem.
  3. Ryby opečte z obou stran. Délka pečení závisí na velikosti porcí ryby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Platýz v petrželovém másle

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat