Prostreno.cz

Fazole se zeleninou

Černé fazole se zeleninou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 331 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 250 g černých fazolí
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 ks malé cukety
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks česneku
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 3 ks rajčat
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka chilli vloček
  • K podávání
  • 1 ks limetky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky petrželky

Postup přípravy

  1. Fazole propláchněte ve studené vodě, zalijte je větším množstvím vody a nechte nejlépe přes noc nabobtnat.
  2. Vyměňte vodu, fazole uvařte doměkka a slijte je.
  3. V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou slaninu.
  4. Orestovanou slaninu vyjměte děrovanou lžící a dejte stranou.
  5. Ve stejném kastrolu orestujte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky nakrájenou papriku a nakrájenou cuketu.
  6. Přidejte na větší kousky nakrájená rajčata a duste 5 minut.
  7. K zelenině vmíchejte fazole, slaninu, podle chuti osolte a posypte chilli vločkami.
  8. Podávejte se snítkou petrželky a plátkem limetky.

TIP:

K přípravě receptu můžete použít konzervované fazole.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazole se zeleninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat