Prostreno.cz

Mexický zelný salát

Pikantní, křupavý salát z bílého zelí s chilli papričkou.

  • 35min

    35min příprava

  • 301 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g bílého zelí
  • 6 lístků římského salátu
  • 10 ks velkých ředkviček
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks mrkve
  • 0.5 ks červené chilli papričky
  • 2 lžíce čerstvé máty - nasekané
  • 1 lžíce čerstvého koriandru - nakrájeného
  • 50 g dýňových semen
  • Na zálivku
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukru - nebo podle chuti
  • 120 ml extra panenského olivového oleje

Postup přípravy

  1. V malé misce promíchejte hořčici, prolisovaný česnek, kmín, sůl, cukr, ocet a citronovou šťávu, pak postupně vmíchejte olivový olej.
  2. Semínka dýně opražte nasucho v pánvi.
  3. Ve velké míse smíchejte na nudličky nakrájené zelí, natrhané listy salátu, na nudličky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájené ředkvičky, na plátky nakrájenou oloupanou cibuli a na plátky nakrájenou chilli papričku, nakrájenou mátu a koriandr.
  4. Zeleninu přelijte zálivkou a promíchejte.
  5. Posypte dýňovými semínky a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mexický zelný salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat