Prostreno.cz

Mexický hovězí guláš se zeleninou

Lehce pikantní guláš z hovězího masa a spousty zeleniny.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 306 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 ks menších brambor
  • 2 ks středně velké mrkve
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 1.5 l hovězího vývaru - může být z kostky
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1.5 lžičky sušeného tymiánu
  • 200 g zelených fazolových lusků
  • 1 hrnek hrášku - čerstvý,nebo mražený
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci rozehřejte olej a maso orestujte.
  3. Maso zalijte vývarem a vařte doměkka.
  4. Když je maso skoro měkké přidejte chilli omáčku, tymián, oloupané, na kostky nakrájené brambory, nakrájené fazolky, očištěnou mrkev, kterou podélně překrojte a nakrájejte na plátky, rajčatový protlak a hrášek.
  5. Přisypte jíšku a za občasného míchání vařte až je vše měkké.
  6. Pokud je třeba, guláš dochuťte solí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mexický hovězí guláš se zeleninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat