Prostreno.cz

Pikantní kuřecí čtvrtky

Kuřecí maso se skvělou marinádou.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 641 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks kuřecích čtvrtek
  • 1 ks velké cibule
  • K podávání
  • 1 ks limetka
  • Na marinádu
  • 1 lžíce čerstvého, nastrouhaného zázvoru
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 70 ml sójové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 ks menší chilli papričky bez semínek
  • 100 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte zázvor, česnek, limetovou šťávu, citronovou kůru, sójovou omáčku, cukr oleje a nadrobno nakrájenou papričku.
  2. Maso vložte do uzavíratelného sáčku, přidejte marinádu, sáček uzavřete a protřepejte.
  3. Maso marinujte nejlépe přes noc.
  4. Předehřejte troubu na 190 °C.
  5. Maso i s marinádou dejte do pekáčku, nebo zapékací misky, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a pečte doměkka.
  6. Podávejte se zeleninovým salátem a klínky limetky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní kuřecí čtvrtky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat