Prostreno.cz

Polévka z mletého masa

Mexická pikantní polévka podávána jako hlavní chod.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 272 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 g mletého masa
  • 1 ks pórku
  • 1 lžíce sádla
  • 0,5 lžíce mexického koření taco
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 4 ks menších brambor
  • 1 plechovka konzervovaných, drcených rajčat - 400 g
  • 1,5 l vody
  • 1 lžíce sypkého masového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky chilli vloček
  • K podávání
  • 200 ml zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci rozehřejte sádlo, přidejte nakrájený pórek a nechte pórek zesklovatět.
  3. Přidejte maso a orestujte ho.
  4. Maso posypte kořením, přidejte rajčatové pyré, rajčata, vodu, sypký vývar, nakrájené brambory a vařte přibližně 35 minut.
  5. Polévku podle potřeby osolte a dochuťte chilli vločkami.
  6. Podávejte se zakysanou smetanou.

TIP:

V Mexiku se podává polévka s tortilla chipsy. Maso můžete použít vepřové, hovězí, nebo drůbeží.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z mletého masa

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat