Prostreno.cz

Mexický masový hrnec

Hovězí maso s fazolemi a rajčaty.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 282 kJ / 67 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky2g

Ingredience na

  • 800 g hovězího masa - zadní, krk, kližka
  • 2 lžíce sádla - nebo oleje
  • 2 ks červené cibule
  • 600 ml vody - nebo masového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g krájených konzervovaných rajčat
  • 4 lžíce sladké chilli omáčky
  • 3 špetky soli
  • 380 g konzervovaných, červených fazolí
  • 2 snítky jemně nakrájeného koriandru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky.
  2. Na rozehřátém sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  3. Maso zalijte vodou, nebo vývarem a duste doměkka.
  4. K měkkému masu přidejte propláchnuté fazole, rajčata i s nálevem, chilli omáčku, podle chuti osolte, přidejte prolisovaný česnek a duste 10 minut.
  5. Před podáváním posypte nasekaným koriandrem.

TIP:

Pokud použijete vývar, bude pokrm chutnější, pokud neradi používáte bujonové kostky, můžete použít bio sypký vývar.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mexický masový hrnec

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat