Tousty s mandlemi
Velmi vydatná snídaně s brusinkami, mandlemi a medem.
-
60min
35min příprava
25min vaření
-
1315 kJ / 314 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy49g
tuky7g
Ingredience na
- 250 ml
mandlového mléka
- 3 ks
vajec
- 5 lžic
medu
- nebo javorový sirup
- 1 lžička
mandlové esence
- 1 lžička
dřeně čerstvé vanilky
- 0,5 lžičky
mořské soli
- 10 plátků
vánočky
- nebo toustový chléb
- 80 g
plátků mandlí
- 4 lžíce
másla
- Na posypání
- 150 g
sušených brusinek
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 130 °C.
- Plech vyložte pečícím papírem.
- Ve větší misce vyšlehejte dohromady mandlové mléko, vejce, mandlovou esenci, vanilku a sůl.
- V této směsi namáčejte plátky vánočky a opečte je postupně v pánvi s rozehřátým máslem.
- Opečené plátky ukládejte na plech a posypte je mandlemi, mandle lehce přitlačte.
- Plech s tousty vždy vložte do trouby, aby tousty zůstaly teplé.
- Tousty podávejte posypané brusinkami a pokapané medem, nebo javorovým sirupem.